onsdag 23. oktober 2013

Asters - trofast høstblomstrer

Etter alt det fine høstværet, er vi nå tilbake til mer vanlig vestlandsvær. Mildt, vind og mye regn. Det frister ikke så mye til hagearbeid, og heller ikke til å gå ut å ta bilder. Derfor bruker jeg bilder tatt i fineværet for noen dager siden. Men astersene står like fint i dag. De tåler heldigvis regnet godt.

DSC_0459Aster dumosus 'Herbstgruss vom Bresserhof'

 

DSC_0466Aster dumosus 'Herbstgruss vom Bresserhof'

 

Vi hadde en frostnatt forrige uke, med nattetemp nede i –2,5 grader. Kun noen georgineblader lot seg merke av det. Men vi kommer ikke utenom det faktum at høsten er her. Fargene endres, og bladene begynner å falle av trærne.

DSC_0458Aster dumosus, buskasters

DSC_0455Aster dumosus

 

Fremdeles blomstrer syrinhortensiaen. Blomsten har fått litt mer rosatone etter som den eldes, og etterhvert blir den mer brunlig.

DSC_0425Hydrangea paniculata 'Grandiflora'

9 kommentarer:

 1. Hei Mariann

  Asters er fantastisk på denne årstid - der er ikke mange andre kandidater til bierne og humlerne nu. Måske din syrenhortensia?
  super billeder i solen!

  Ha en dejlig dag :)

  SvarSlett
 2. Hei! Asters skulle jeg gjerne hatt mange flere av. Nydelige bilder. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 3. Så mange flotte asters du har! De mangler jeg her, for de rekker som regel ikke å blomstre før de fryser.
  Det er koselig med mange høstblomster. Her regner vi bort også for tiden. Får håpe det bedrer seg før det blir vinter.

  SvarSlett
 4. Flotte bilder! Blomsterrik Asters, den er en skikkelig fargeklatt på denne tiden. Og Syrinhortensia er så fin, lurer litt på hvordan det går med min...

  SvarSlett
 5. Mage flotte bilder av Asters som blomstrer hos deg nå, Asters er en flott høstblomst. Her regner og blåser det også, skikkelig høstvær.

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 6. Å for noen deilige astersbilder! Hvorfor har jeg ingen asters i min hage? Ja man kan jo undres.. Jeg får nyte dine så lenge :) God helg!

  SvarSlett
 7. Nydelig astersblomstring! Her hos meg var det bare den mest hardføre astersen som kom i blomst i år. Den som ligner den du har på det øverste bildet, står fortsatt med knopper :-) Ha ei fin helg!

  SvarSlett
 8. De er så fine i høstsolen, noen tøffinger som tåler en frostnatt.
  Nydelige bilder Mariann, god søndag til deg.

  SvarSlett