søndag 13. oktober 2013

Actaea simplex 'Brunette' blomstrer i oktobervarme

DSC_0429

 

Jeg er som mange bergensere, velsignet med en nokså selektiv korttidshukommelse. Gi meg noen dager og med sol og fint vær, og alt regnværet er straks glemt. Du verden for noen høstdager vi har hatt. Det toppet seg i helgen, med vindstille og 18,9 grader  midt på dagen i dag. Hvem skulle tro at vi straks er midt i oktober. Ikke har vi hatt nattefrost enda heller.

 

Nå blomstrer Actaea simplex 'Brunette', tidligere Cimicifuga ramosa, høstormedrue på norsk. Her rekker den vanligvis å blomstre før frosten kommer. Med det mørke bladverket, syns jeg den er fin uten blomster også.

 

 

 

 

DSC_0436DSC_0433

Actaea simplex 'Brunette'

14 kommentarer:

 1. Den er flott den der Mariann. Ei ønskeplante for hagen.

  SvarSlett
 2. Hei Mariann

  Ja, det er en lækker en - Fin kontrast mellem blomst og de mørke blade:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
 3. Flott plante, og her i Bergen er det som om vi ikke tror at det er høst. Vi har jo sommervarme. Var litt rim på bilen i morges. Bare ørlite. Ønsker deg en fin uke. Håper du har det sånn noenlunde bra.

  SvarSlett
 4. Kjekt med fine dager med sol og fine temperaturer i oktober. Fine bilder av Høstormedrue, den har jeg bare sett på bilder.

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 5. Flotte haustdagar i Sunnfjord og for tida. Veldig staseleg plante, høstormedrue. Eg har ei og, men ho får svart sopp på blada, trur kanskje det er best å ta vekk heile planta og få meg ei ny ein annan stad. Ynskjer deg ein fin kveld, og takk for hyggeleg kommentar på bloggen min!

  SvarSlett
 6. Åhh det var fint bilde av den stauden!Hvordan får du til sånne flotte rammer rundt bildet?Ja vi har hatt det fint i mangen dager nå.Var på Stoltzen igår.Men det krydde av folk.Til helgen kommer det nattefrost sier værmeldingen.Håper du tar de fine blomstene inn da?Tåler vel ikke nattefrosten?Supert innleg.Jeg er litt treg av meg med å blogge fortiden.Vet ikke men har liksom ikke noe å blogge om bortsett fra tur hit og dit.Ønsker deg en fortsatt fin uke.Og takk for att du delte:)

  hilsen Anita

  SvarSlett
 7. Ja er det ikke deilig med det herlige været. Tenk at det var 18,9 grader nå midt i oktober. Utrolig! Høstormedrue dufter deilig!

  SvarSlett
 8. En praktstaude! Og for et herlig vær hos dere i vest også :-)

  SvarSlett
 9. Så fin den är! Och vad bra att du fick se den i blomning i år!! Jag har den ljusa varianten och den blommar tidigare, tror jag. Men den är förstås inte lika vacker, och doftar gör den inte heller. Härlig höst vi haft!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlett
 10. Ja, selektiv hukommelse kan være veldig kjekt å ha ;-) Godt at du fikk blomstring på denne vakre stauden. Den er veldig vakker. Flotte bilder!

  SvarSlett
 11. Det er i nydelig staude, her rekker den sjelden blomstringa, men jeg nyter jo det flotte bladverket hele sommeren igjennom. Den er tilgitt for sin sene blomstring ;)

  SvarSlett
 12. Du er heldig som fikk glede av blomstringen. Nattefrosten tok min allerede i september.. Det er en vidunderlig vakker staude som er lekker både i bladverk, knopp og blomst.
  Takk for hyggelig kommentar på bloggen min, forresten. Hvordan pleier du å overvintre Sitronverbena inne? Kaldt, varmt, lyst, mørkt, vinduskarm, kjeller..?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg overvintrer den i frostfritt drivhus. Der kommer det gjerne ned i +/- 5 grader. Den mister jo bladene, så jeg vil tro at den like gjerne kan overvintre mørkt og kjølig også.

   Slett
 13. Mmm...de er vakre:)
  Flotte bilder!

  SvarSlett