fredag 15. mars 2013

Smarte ting i drivhuset

 

P1000822Primula 'Pink Champagne'

Jeg holder meg i drivhuset, siden våren lar vente på seg. Det skal ikke lange solgløttet til før temperaturen stiger der. Men straks solen forsvinner igjen, og om natten, blir det kaldere. Uten oppvarming ville det bare vært noen få grader over utetemperatur. Jeg har to vifteovner som holder miniumstemperaturen på ca 5 grader. Det hadde egentlig vært nok med en ovn, men jeg har opplevd at ovnen i drivhuset plutselig har sluttet å fungere, derfor har jeg hatt  to ovner i vinter. Om sommeren lar jeg viften gå uten varme. Det gir bedre luftsirkulasjon i drivhuset.

P1000815P1000811

Jeg har selvfølgelig termometer i drivhuset. Det er trådløst, så jeg kan lese av drivhustemperaturen på innedelen i stuen. Det er veldig nyttig. Da kan jeg følge med på temperaturen, uten å måtte gå ut i drivhuset og sjekke.

P1000814P1000813

Til å oppbevare jord i, har jeg kjøpt en stor plastkasse med hjul. Den erpå  50 liter og tar en hel jordsekk. Den er veldig praktisk, og lett å rulle under benken når den ikke er i bruk.

P1000825

Det er ekstra kjekt å ha litt blomster i drivhuset i år, siden det fremdeles er så kaldt ute. Jeg var så heldig å få tak i noen flere fylte Primula på mitt lokale hagesenter i BoGrønt kjeden.

P1000818Primula 'Cream'

20 kommentarer:

 1. Hvor har du fått tak i de lekre primulaene?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg fant de på mitt lokale hagesenter i BoGrønt kjeden.

   Slett
 2. Enda flere nydelige fylte primula! Så koselig at de farger opp i drivhuset:) Jeg spør som Randi; hvor får du tak i dem?

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå har jeg føyd det til i innlegget, men det var altså på BoGrønt.

   Slett
 3. Så praktisk og fint du har det i drivhuset!
  God hleg!

  SvarSlett
 4. Takk for gode tips! Den kassen med jord skal jeg adoptere. Nydelige primula du viser :-)
  Fortsatt god fredag!

  SvarSlett
 5. Åh, det ser så koselig ut i drivhuset ditt. Det er slik det skal være. Jord, potter og mange flotte planter!
  Nydelige Primula du har!

  Ønsker deg en fin kveld! Klem

  SvarSlett
 6. Så mange flotte prmula du har : ) Jeg får vel begynne med å skaffe meg drivhus, eller kanskje jeg skal gå for den gamle "har du klave får du ku" og kjøpe meg en vifteovn?! God helg!

  SvarSlett
 7. Veldig kjekt å sjå frå drivhuset ditt. Her var det mange fine tips.
  Nydelige dei fylde primulane du har. Var på BoGrønt i dag då såg eg at dei hadde, men i forfjamsen over det andre eg skulle kjøpe for eg der ifrå uten å kjøpe primula :( Får ta meg ein tur igjen.
  God helg til deg, frå MarJE.

  SvarSlett
 8. Oj, ennå flere lekre doble!
  Drivhus forlenger hageåret :) Fint og praktisk hos deg.
  Har også sikret meg med flere varmekilder.
  God helg!

  SvarSlett
 9. Hei! Så deilig det må være å kunne sitte å nyte våren i veksthuset. Hadde håpet å starte sesongen i påska, men når det er ned mot -20 om natta, må vi nok vente. Veldig praktisk med plastkasse med jord så en slipper å grave i plastsekker. Termometeret ditt må jeg kjøpe. Hvor har du kjøpt det? Vakre primula. Ha en god helg i drivhuset! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg husker ikke akkurat hvor jeg kjøpte dette termometeret, har hatt det endel år nå. Jeg vil tro du får kjøpt noe lignende på butikker som Jernia, Clas Ohlson, Biltema, Jula, etc.

   Slett
 10. Kjekt å se bilder fra drivhuset ditt, virkelig inspirerende. Nydelige fylte Primula i rosa og gule farger.

  God helg til deg!

  SvarSlett
 11. Praktisk og fint i drivhuset ditt, lurt å ha to ovner!

  SvarSlett
 12. Skal si du har orden i "sysakene" i drivhuset ditt.Har faktisk aldri sett fylte primulaer. Veldig fine.Her er kaldt også.Snødd litt i dag.Klokka er snart ti om kvelden her nå.
  God helg

  SvarSlett
 13. Herlig å se at det er liv og røre i drivhuset ditt. Smart påfunn det med kassen til jord. Den adopterer jeg med en gang. Nydelige Primula! Det frister til en tur til planteutsalg. Ha en fortsatt god søndag.

  SvarSlett
 14. Veit du, eg sto med begge dei to primulaene i handa i går, og så satte eg dei utrolig nok tilbake og nøyde meg med eit brett stemorsblomst. Forstår ikkje kva eg tenkte på! Eg får vel ta meg ein rusletur ned igjen på hagesteret ein dag, for eg glemte også det som var hovudgrunnen til at eg var der - settepoteter.

  SvarSlett
 15. Heisan. Nydlege primula !! Og det ser så trivleg ut i drivhuset. Glede meg til å få det på plass. Mykje tele i jorda her og enno. Men sola tiner litt i øverste laget !! Ha det godt !!

  SvarSlett
 16. Fylte Primula.......det må da bli en schlager.

  SvarSlett
 17. Hvor ser det godt ud i dit drivhus.
  Smart med boksen med hjul under. God ide`.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig dag.

  SvarSlett