torsdag 30. august 2012

Buddlejaen har blomstret, men hvor er sommerfuglene

Været vi har for tiden, kan trygt kalles skiftende. Temperaturene har vært ganske bra. Men en dag har vi sol og stille, neste dag kuling og lokalt store nedbørmengder. I morgen skal det visst bli ganske bra, men skal vi tro på Yr, er det siste finværsdagen på en stund.

DSC_0159 Buddleja davidii, sommerfuglbusk

Sommerfuglbusken har blomstret flott i år med masse store blomsterklaser. Det summer av humler, bier og blomsterfluer i busken. Men jeg savner sommerfuglene, ikke en har jeg sett i sommerfuglbusken. Jeg har ikke sett mange tidligere i sommer heller. Admiralen kan jeg ikke huske å ha sett i det hele tatt.

DSC_0164 DSC_0157

Kanskje det har vært for mye regn og for korte finværsperioder tidligere i sommer. I fjor dukket sommerfuglene opp i september, så det er ikke for seint enda.

17 kommentarer:

 1. For en flott stor sommerfuglbusk du har! Eller skal den døpes om til humlebusk for året? Vi ønsker admiralene velkommen for å spise plommer når solen igjen kommer på visitt?! Og vi krysser fingrene for fredagen :)

  SvarSlett
 2. Jeg har lurt på det samme ,men i dag helt plutselig var min hvite sommerfuglbusk full av
  påfugløye , neslesommerfugl og hvitsommerfugl .
  Admilral så jeg ikke noe til.

  De er nok litt sent ute i år pga været ,men ikke gi opp håpet de kommer nok.

  Flott busk du har og fine bilder ,Maritklem.

  SvarSlett
 3. Såååå fiiiin sommerfuglbusken din er! Grasiøs og fin vekst.
  Vi får håpe sommerfuglene dukker opp, det er nå ekstra stas når busken er fukk av Admiraler.

  SvarSlett
 4. Virkelig flott sommerfuglbusk! Hos deg blir den sikkert kjempestor med ditt milde vestlandsklima. Her fryser den nesten helt ned om vinteren. Jeg har heller ikke sett sommerfugler på mine busker. Men det er kanskje ikke for sent enda.

  SvarSlett
 5. Det var verkligen ett praktexemplar av budleja!! Här har det också varit lite fjärilar i år. Det är väl synd och skam, håller vi på att förgifta alla våra små trädgårdsvänner?!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlett
 6. Hvor er din sommerfuglebusk dog smuk. Så mange blomster den har.
  Tak for kigget.
  Ha` en god aften.

  SvarSlett
 7. Det var et veldig flott eksemplar du viser her!
  Hadde det vært sommerfugler i området burde de absolutt ha vært der ;-)

  SvarSlett
 8. Heisan.
  Akkurat sånn er det her og: Flott bløming på busken, men ingen observerte sommerfugler...Men eit yrande liv ellers... Jaja... Go`helg.
  Ha det godt.

  SvarSlett
 9. Flotte bilder av Sommerfuglbusken, jeg har heller ikke sett sommerfugler i august.

  Været skifter her også men i dag er det sol!

  SvarSlett
 10. Det var ei vannvittig flott sommerfuglbusk du har :)) Har ikke sett de sååå store før. Her det kun neslesommerfugler å se, ellers ingen andre. Savner det, på høsten pleier det jo å vrimle rundt på solhatter og nøkketunger i hagen.
  Ha ei flott helg iallefall.

  SvarSlett
 11. Så vakker sommerfuglbusk du har! Den er ganske sjelden her på våre kanter.
  Jeg savner også sommerfuglene i år! I fjor på denne tida vrimla det av sommerfugler her, også admiraler. De beita ivrig på syrinene som blomstra rikt utover høsten. I år er syrinene ferdigblomstra for lengst, men nå begynner telekia blomstringa for fullt, så jeg håper ennå at noen flotte sommerfugler kan finne vegen hit... God helg!

  SvarSlett
 12. SÅ frodig sommerfuglbusk du har. Vår kan ikke sammenlignes. Den er pinglete i forhold. Men heldigvis har vi mange sommerfugler. De kom riktignok veldig seint så jeg var litt bekymra. Anne

  SvarSlett
 13. For ei nydelig sommarfuglbusk du har....den var virkelig frodig. Same her....veldig lite sommarfuglar i år.
  Ha det fint.

  SvarSlett
 14. Oi den var nydelig :o) Har ikke vært så mange sommerfugler her heller,men så har det ikke vært skikkelig sommer heller.
  Ha en fin søndag.

  SvarSlett
 15. Nydelig sommerfuglbusk du har. Mine er på langt nær så frodige og blomsterrike. Jeg sto også å skuet utover hagen i dag og lurte på hvor admiralsommerfuglene har blitt av. Vi får satse på at de dukker opp snart. jeg husker ikke når de kom i fjor, men tror det var i slutten av august.

  SvarSlett
 16. Skummelt at de har blitt borte.... Her er det masse nå på Dahlia og sommerfuglebuskene. Har sett noen sitronsommerfugler og de har aldri vært her før :-) Morro! Får håpe de kommer og besøker busken din snart :-)

  SvarSlett
 17. Utrolig vakker busk. Jeg hadde også en engang, men tror den rett og slett bare frøs vekk en vinter. Nydelig blomstring hos deg ellers - fantastisk flotte farger :)

  SvarSlett