fredag 24. desember 2010

God jul

Så er årets korteste dag passert og vi går igjen mot lysere tider. Hagesesongen sluttet litt brått i høst. Her er det ikke vanlig at vinteren kommer for godt i oktober, men det skjedde i år. Jeg måtte til slutt innse at det ikke ville tine nok til at jeg kunne plante i bakken. Så de siste blomsterløkene og hvitløkskløftene ble satt i potter i drivhuset.  Ellers er jo dette den roligste tiden rent hagemessig, men når julen er passert er det igjen tid for å planlegge såing. I først omgang gjelder det stauder som har godt av et opphold ute i kulden. Noe frø er allerede kommet i hus. Mer er bestilt fra frøklubbene, og det er alltid spennende å se om man får det man ønsker.

Men først skal vi feire jul. Det er masse snø her, minst 30 cm, og fremdeles snør det litt. Jeg må måke litt på terassen, så småfuglene kan få påfyll av solsikkekjerner. Pinnekjøttet står i vann og julegrøten skal snart lages. Så kan roen senke seg og det er jul.

Da vil jeg ønske alle som er innom en riktig god jul!

10 kommentarer:

 1. God jul til deg også. Har du fått frø fra frøklubbene alt? Jeg håpet i det lengste å få frø fra AGS eller SRGC før jul, men nå har postmannen vært her. Kanskje i romjula da...

  SvarSlett
 2. Mari Anne: Nei det er ikke fra frøklubbene jeg har fått frø allerede. De kommer vel ikke før uti januar?

  SvarSlett
 3. Ei riktig god Jul til deg og :)

  SvarSlett
 4. Koselig at du var innom for å ønske god jul. Ønsker deg det samme. Kos deg nå riktig godt i jula,Mariann.

  SvarSlett
 5. Riktig god Jul til deg Mariann og takk for mange hygglige blogginnlegg her på bloggen din i året som har gått :-D

  SvarSlett
 6. så nydelig julekort :)

  God jul til deg også!

  SvarSlett
 7. Ønsker deg også en trivelig fortsettelse av julefeiringa!

  SvarSlett