onsdag 21. april 2010

Gule bustehoder

Enkelte gule blomster hører våren til. Noen planter vi selv i bedene, mens andre kommer av seg selv og ganske ubedt inn i hagen. Denne første er en som ikke er så velkommen i hagen hos meg. Men for en vekstkraft og nå lyser den virkelig opp. Får bare glede meg over blomstringen når den først er her. Etterhvert må den bort for det skal bli bed der den vokser i ingenmannslandet mellom oss og naboen. Dette må ha vært en av de første plantene jeg lærte meg latinsk navn på, Tussilago farfara, syntes navnet hadde en spennende og litt morsom klang.

 Tussilago farfara, hestehovHPIM3878

Narcissus 'Rip Van Winkle' fikk jeg knoller av i fjor vår. En raus hagemann delte av sin overflod og nå blomstrer den i bedet hos meg. Den er ganske lav, 15-20 cm høy, og passer godt i kanten av bedet. Blomsten er gul med et grønnlig skjær, litt rufsete og tettfyllt. Sorten skal være ganske gammel. Dette var en av de tidligste påskeliljene hos meg i år.

HPIM3881Narcissus 'Rip van Winkle'

6 kommentarer:

 1. Flotte gule blomsterbilder du har tatt! Jeg må tilstå at jeg er ikke glad i hestehov jeg heller. Jeg fant plutselig en i det ene bedet her i går, og den ble omgående gravd opp. Det er et forferdelig ugress egentlig. Men fryktelig sjarmerende i grøftekanter! Tussilago farfara er et av de første latinske navnene jeg lærte meg også. Det er så spesielt, at det må en jo bare huske! ;)

  SvarSlett
 2. Hestehov eller Følfod som den hedder på dansk er da et kønt ukrudt/ugress, men vi er ikke så mange der er vilde med at få den ind i vor have.
  Så længe den står i blomst er den smuk og som du siger den lyser rigtig godt op...:-o)

  Tussilago fafara...smukt navn!

  Hej fra Lisbeth i Danmark

  SvarSlett
 3. Hei Mariann!
  Takk for hyggelig melding på bloggen min!
  Jeg så at du ønsket deg blåvinge. Ville bare si at jeg i går kom over blåvinge hos min lokale mestergrønn. Vet at de ofte tar inn samme type blomster til alle forretningene sine, så det er verdt et forsøk.

  Min plante kjøpte jeg hos en lokal blomsterforhandler som alltid har litt utenom det vanlige, så jeg har faktisk ikke sett den hos andre forhandlere før nå...

  Så løp og kjøp!

  God helg!

  SvarSlett
 4. Fine bilde av vårens vakre gule soltilbedande blomar :)

  Denne påskelilja har eg også, den har vore i hagen så lenge eg kan hugse :)

  SvarSlett
 5. Å, den påskeliljen var fin!

  SvarSlett
 6. Takk for komentar, det er en dens-canis, har hatt den i 8 år

  SvarSlett