lørdag 5. desember 2009

Desember i hagen

 

HPIM3514  

 

I dag fikk vi noen timer med sol, deilig med litt lys.  Alternativet her er jo gjerne regn og gråvær og da blir det ikke skikkelig lyst selv midt på dagen.

I hagen er det ikke så mye som skjer akkurat på denne tiden, men noe er det da. På dette bildet er det aksene på et prydgress, Miscantus sinensis 'Ferner Osten' som lyser i motsol.

Her har vi som regel lite snø om vinteren og da er de fint med noe som kan pynte litt opp på denne tiden også. Det kan være vintergrønne busker og trær eller planter som beholder bladene utover vinteren.

Endel sorter av Cyclamen beholder  bladverket om vinteren, noen har også fine tegninger på bladene. Disse på bildene under er fra frø sådd sist vinter, så de står i potter foreløpig. Men tanken er at de skal plantes ut i hagen med tiden. De bør kunne klare seg ute på disse kanter.

HPIM3502 HPIM3507 HPIM3503
Cyclamen hederifolium Cyclamen purpurascens Cyclamen hederifolium

HPIM3515

Heuchera (alunrot) beholder også bladene en stund utover vinteren og den finnes med mange ulike farger på bladene.

6 kommentarer:

 1. Aksene i motlys var nydelige! Vinterstemning. :-)

  SvarSlett
 2. Så hyggelig at noen blogger om hage på denne tiden. Jeg har også sådd C. hedrifolium. Det blir veldig spennende å se om jeg får blomst på dem.

  SvarSlett
 3. Her blomstret C. purpurascens allerede i sommer og den ble sådd på nyåret.

  SvarSlett
 4. Utrolig flott bilde du hadde av prydgresset!

  Jeg merker at jeg har lite vintergrønt i hagen, så litt skjerpings må til her for å unngå "brune vintre". Jeg prøvd cyclamen for to år siden og de daua momentant i barfrosten, men heuchera holder seg fin hele året og litt visne frøstander er heller ikke å forakte. Lykke til med Cyclamenplantene dine, nydelige bladtegninger på dem.
  Ha en finfin førjulsuke :)

  SvarSlett
 5. Fine bilder Mariann :) Artig at du har alpefioler ute! Har sett at de har frø hos div frøfirma, men tror neppe det er noe å prøve seg på heromkring. Får satse på at du får mere hell :)

  Jo og den Heucheraen var bare super nais!!

  SvarSlett
 6. Nydelige blader på Cyclamene dine.
  Håper du legger ut bilde av de når de begynner å blomstre.

  Ønsker deg en riktig fin advents tid.

  SvarSlett