onsdag 6. mai 2009

Turist i egen by.

HPIM2519

Er i grunnen ikke så ofte i sentrum av Bergen lenger og enda sjeldnere er det mellom hver gang jeg har kamera med. I dag måtte jeg to ganger til by’n og da kom jeg på å ta med kamera andre gang. Det graves over alt i sentrum har jeg inntrykk av, noe skyldes bygging av bybane, men det er også andre prosjekter på gang. Blandt annet skal det bygges en bred trapp ned mot vannet i ene enden av Lille Lungårdsvannet. Håper det blir fint når det blir ferdig. På tross av dette fortjener grønn etat i byen skryt for de fine beplantningene sine i dette området, Lungårdsvannet – Festplassen – Hotell Norge. Alt kommer desverre ikke helt til sin rett med all graving og bygging som foregår, men det kan jo ikke de hjelpe for.

På bildet under står statuen av Edward Grieg foran Telegrafen, en staselig bygning som i allefall utvendig er bevart. Nå er det kjøpesenter der.

HPIM2522

             HPIM2516HPIM2521HPIM2525

På bildet over ser vi noe av beplantningen rundt vannet og musikkpaviljongen, der det alltid pleier å være fint beplantet rundt om sommeren. Under ser vi beplantningen mellom Hotell Norge og Sundtbygget. Her syns jeg bedene har blitt finere de siste årene.

         HPIM2527 HPIM2526

HPIM2528

På det siste bildet skuer vi som Ole Bull, mot Festplassen og vannet. Syns dette bedet var så nydelig, litt i skyggen under trærne. På de hvite tulipanene hadde ikke blomsten åpnet seg helt enda.

2 kommentarer:

  1. Eg syns også det er mykje fin beplantning å sjå i sentrum. Likar spesielt godt det fargesprakande sommarblombedet rundt musikkpaviljongen som har vore dei siste åra, etter tulipanane!

    SvarSlett
  2. Jøss, ante ikke at vi har så vårfin by!
    Men så er jeg svært sjeldent i sentrum, burde kanskje tatt meg en tur bare for planteopplevelsens skyld

    SvarSlett