fredag 24. april 2009

Sukk hjerte

HPIM2387Her er det meste hagerelatert, så også denne overskriften. Jeg går rundt og nyter alt det vakre som våren, med litt hjelp fra meg, tryller frem her.Løvet spretter og akkurat nå er hjertetreet kommet med nydelige røde blader. Perfekt formet som et hjerte. Senere på sommeren blir bladene grønne og når høsten kommer får de nydelige gulrøde høstfarger. Men duften av bladene om høsten har jeg bare lest om, det har jeg aldri merket noe til.  

Ellers er det mye å glede seg over i hagen nå. Den første rhododendronen blomstrer og flere begynner å åpne knoppene sine. Det er like før plommetreet blomstrer. Idag har det vært overskyet, men i morgen meldes det om sol og varmere. Da blir det vel ikke så lenge før kirsebærtreet står som en rosa sky.

Gristede Knopper på Victoriaplomme Scarlet Wonder
HPIM2434 HPIM2432 HPIM2433

7 kommentarer:

 1. Fine bilder. Jeg har heller ikke merket noen pepperkakelukt av hjertetrebladene. Fine er de i hvertfall.

  SvarSlett
 2. Hei
  Så koselig å titte på bloggen din, fine bilder.
  Er helt enig med deg, godt med både synet og lukten av våren.
  Ha en fin kveld

  SvarSlett
 3. Ja, nå skjer det mye i hagen, så nå gjelder det å følge med og nyte hvert øyeblikk. Nå har det nettopp regnet litt og lufta ute ble herlig og frisk. Har lyst til å sitte, sitte og sitte ute og bare se, se og se.
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 4. Eg har kjent den søte duften frå treet om hausten, men den er veldig flyktig. Eg fekk eit lite hjertetre då me var hos Roy på denne tida i fjor, gleder meg til det blir stort og fint!

  SvarSlett
 5. flott bilde av hjertebladet, nydelig med perlekjede på :)
  Scarlet Wonder har da en unik farge i rododendron? Kan ikke huske å ha sett mørkerøde blomster før, nydelig ser det i allefall ut til å bli :)

  SvarSlett
 6. Blomsten blir noe lysere når den åpner seg. Nå blomstrer den for fullt og det lyser rødt i bedet. Har også Baden Baden og den har litt mørkere rødfarge på blomsten enn Scarlet Wonder.

  SvarSlett
 7. Hjertetre hørtes helt forlokkende ut med sin sjarm til alle årets tider. Nydelige bilder av våren med all dens prakt.
  Ha en god dag!

  SvarSlett