mandag 23. februar 2009

Rhodohypoxis baurii

Jeg har fire ulike rhodohypoxis. De to første kjøpte jeg hos Rolf Eide på Askøy og de to neste fra England via en fellesimport på Hagegal. Dette er små knoller og plantene visner ned om vinteren. De kommer fra områder der det er fuktige somre og tørre vintre. Jeg har hatt de i potter og har pleid å overvintre de tørt og frostfritt, i vinter har de stått i frostfritt drivhus. Har hørt at noen har de ute om vinteren i Norge, men det har ikke jeg tatt sjansen på enda. Ian Young sier i bulb logen sin på SRGC at det er vinterfukt sammen med kulde som kan ta knekken på de.Vinterfukt har vi jo nok av på disse kanter, men jeg lot for første gang to planter stå igjen ute i høst, så da får jeg se til våren hvordan det har gått.

Jeg lar de stå i pottene om vinteren og deler  de og potter de om før de begynner å vokse om våren. Når jeg skulle se på de her om dagen var noen allerede begynt å spire. Problemet med det er at det er lett å ødelegge de nye skuddene under deling og ompotting, men det var for tett i pottene så jeg måtte bare ta de.

HPIM2078Jeg delte de og de fikk ny jord og nye potter. Nå står de i drivhuset og venter på sol og varme. I fjor begynte de å blomstre i mai og da så de sånn ut:

HPIM1463

2 kommentarer:

  1. Håpar dei eg fekk frå deg i fjor overlever vinteren og. Dei blomstra jo HEILE sommaren.

    SvarSlett