fredag 4. april 2014

Våriris, lungeurt og bergblom

Fremdeles har vi sol og fint vær i Bergen, men allerede i morgen skal regnet komme tilbake. Men vi får være fornøyd med nesten to uker fint vær og med maksimumstemperatur på 17,2 °.

 

DSC_0619Iris reticulata 'J. S. Dijt', våriris

Iris reticulata 'J. S. Dijt' blomstrer fremdeles. Den står i et bed som ikke får sol før utpå ettermiddagen, så der varer blomstringen litt lenger.

DSC_0622DSC_0626

I samme bed står denne lungeurten, Pulmonaria saccharata 'Silverado'. Den har blomstret siden første halvdel av mars. Blomstene er rødlige når de åpner seg, for så å gå over til blått etterhvert som de eldes.

DSC_0630Pulmonaria saccharata 'Silverado', lungeurt

Denne Bergeniaen har jeg hatt i nokså mange år. Den har aldri begynt å blomstre så tidlig før.

DSC_0646Bergenia 'Rosie Close', bergblom

19 kommentarer:

 1. Så flotte våriris du har, og det er en nydelig farge på de. Jeg plantet de for to år siden, men ingen har kommet opp av de i år. Her tror jeg de må regnes som ettårige dessverre. Den lungeurten er så vakker! Jeg er spesielt glad i bladverket på akkurat den navnesorten, for det er så dekorativt.
  Det er tidlig i år ja, til og med her :-)

  SvarSlett
 2. heisan. Ja, har me ikkje flott vær. Får bare nyte mens godværet er her !! Flotte blomer du har. Lungeurt og bergenia, både kit og rosa, bur også hos meg. Våriris derimot har visst takka for seg. God helg Mariann.

  SvarSlett
 3. Heisann Mariann :) Nydelige våriris og Lungeurt du har! Jeg må se og skaffe meg flere vårblomstrer i hagen vår, men det får komme etter hvert,,,litt om litt :) Det er helt fantastiske dager vi hatt, men skulle gjerne sett at værmeldingene slo feil og goværet fortsatte. På den annen side har vi veldig lyst å gjødsle plenen før vi drar på påskeferie, og da passer det greit med en regnværsdag.
  Ha en riktig fin helg! Hilsen fra Tone

  SvarSlett
 4. Hej Mariann

  17,2 så højt tror jeg ikke vi har været:)
  Det er bare at nyde af det gode vejr - vi risikerer jo at det pludselig bliver "normalt" igen:)

  Det var meget tidligt for Bergenia - imponerende!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
 5. Dejligt at foråret er kommet :) meget fine fotos og dejligt med de små iris i solen:)

  SvarSlett
 6. Flotte bilder av våren og den lungeurten var spesielt lekker :-)) God helg!

  SvarSlett
 7. Hvor er de fine dine små iris, jeg købte nogle tilsvarende forrige år men de er desværre aldrig kommet igen.
  Fine billeder du har taget i solen.
  God weekend.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlett
 8. Så fint med slike lilla iris, og deilig at lungeurten er i gang og skaper optimistiske blå tepper!

  SvarSlett
 9. Jeg så røde lungeurtblomster i Botanisk hage - men nå er de kanskje blitt blå. Jeg har aldri sett dem før - på ordentlig, bare på bilder. Tenker det er en plante jeg har lyst på. De var søte og det er moro med alle som er tidlige!

  SvarSlett
 10. Nydelige Våriris som du har i hagen. Lungeurt har jeg også og de sprer seg selv. Her er også det vakre vårværet over for denne gang.

  Ha en fin uke Mariann!

  SvarSlett
 11. Fantastiske bilder av de vakreste blomster. Å som jeg lengter :) Ønsker deg ei strålende uke.

  SvarSlett
 12. Eg ve te Bergen med det samme:)!! Nok en vakker Iris. Tror den må få komme til meg også neste år. Lungeurten er så søt. Min er ikke i blomst ennå, da den står i skyggebedet. Herlige soldager du har Mariann!

  SvarSlett
 13. 17 grader i begynnelsen av april får fart på spiringa.
  Bergeniaen min er ikke i nærheten av blomstring enda.

  SvarSlett
 14. Herlige blomebilde :)
  Nyt vårdagane :)

  SvarSlett
 15. Iris reticulata er utrolig flotte vårblomster, som jeg for øyeblikket ikke har i min nye hage! Jeg må se og skaffe meg noen å plante til høsten :) Lungeurten er flott med sine tofargede blomster! Herlige vårbilder, og nå begynner våren på riktig :) Ønsker deg en fin påskefeiring!

  SvarSlett
 16. Så nydelig vær dere har hatt da! Er bare å nyte så godt man kan.
  Flotte bilder du visier.
  Klem Christina

  SvarSlett
 17. Her har vi også hatt fine dager og det er en fryd å være ute i hagen når sola skinner:-) Veldig fin den rødlilla irisen, slik har jeg ikke sett før. Ønsker deg en riktig fin fredag og en god start på påsken!

  SvarSlett
 18. Wow, vilken fantastiskt fin färg på irisen!!
  Minsann tror jag du har rätt angående min knöl. Jag tog och synade "skylten" idag, och i en viss vinkel kan man se att det har stått "Oxalis" på den! Tror att det kan vara den oxalis vi tog med oss hem från Madeira förra året.

  Ha det gott och en glad påsk!
  /Ruben

  SvarSlett
 19. Så fina bilder. Den lila Irisen är verkligen läcker. Jag har köpt krukor med dom nu i vår, ska sätta dom ut senare. Hoppas de blommar lika vackert som hos dig nästa vår :)

  SvarSlett