onsdag 12. mars 2014

Krokus og sol

Endelig , i dag fikk vi sol i Bergen. Jeg har vært ute i hagen i flere timer og kost meg med rydding av bed. Det spirer og gror overalt. Naboens brudespirea har allerede fått et grønnskjær.

DSC_0512Crocus chrysanthus 'Cream Beauty'

Det er veldig tidlig dette her, og vi hadde minus 2,5 grader her sist natt. Jeg kunne ikke se at plantene tok skade av det, men vi får håpe det ikke blir så veldig mye kaldere framover.

DSC_0507Crocus chrysanthus 'Cream Beauty'

Nå blomstrer krokusene, og det er ekstra stas når de åpner seg i solen. Det er ikke så mye insekter ute enda, men en diger humle hadde forvillet seg inn i drivhuset.

DSC_0504Crocus vernus 'Flower Record'

Rosene var begynt å få store skudd, så i dag klippet jeg de. Det har jeg aldri gjort så tidlig før. Jeg får bare krysse fingrene og håpe at det går bra.

21 kommentarer:

 1. Hei! De siste dagene har vi hatt flere soltimer enn vi har hatt de siste månedene. Nydelige krokus. 'Cream Beauty' skal jeg se etter. Håper du får flere deilige soldager. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 2. Det har vært herlig å se solen noen dager nå! Jeg har klippet rosebuskene hos oss også og det selv om det ikke har komt museører på bjørken. Vi får håpe det går bra. Det er bare å nyte krokus og annet som blomstrer så fint i hagen. Nydelige krokusbilder du deler med oss.
  Gledelig hagehilsen fra Tone

  SvarSlett
 3. Herlige bilder! Akkurat i dag rakk jeg dessverre ikke hjem før solen var gått ned men jeg fant noen insekter som jeg tok med meg inn for nærmere studier :-))

  SvarSlett
 4. Så flotte krokus du har! Cream Beauty var utrolig vakker. Godt å få se sola, ja.

  SvarSlett
 5. De var fine !gleder meg til å høre om rosene.Leste i Bt idag att de skal beskjærest godt ned.Vigår nu en fin tid i møte:))))

  SvarSlett
 6. Så deilig :) Cream beauty er en virkelig skjønnhet. Beskjære roser ja... først må de komme frem fra all snøen..... ha-ha-ha. Fin hagetorsdag til deg.

  SvarSlett
 7. Hei Mariann

  Cream beauty - er så lille og fin.
  Vi har jo også haft det usædvanlig varmt, men får vejromslag nu - dog nok uden nattefrost:)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
 8. Nydelige Krokus " Cream Beauty", lekker farge. Det er deilig når det endelig kommer noen fine vårdager.

  Ha en fin uke Mariann!

  SvarSlett
 9. Heisan. Ja, det var godt du hoppa til og gjekk ut i går medan sola skein. I dag er det vått og grått her, og sikkert hos deg og. Var på plantasjen og kjøpte jord og kugjødselkompost i går og fekk sett kor fine krokusane var i sola...... Ha det godt.

  SvarSlett
 10. Så mye fine krokus!
  Likte veldig godt 'Cream Beauty'...nydelig:)
  Deilig med sol hos deg...kos deg:)

  SvarSlett
 11. Flotte krokusar som kjem med bud om vår. Eg kan godt forstå at du har klipt rosene, men har meir skot no enn då eg klypte dei i april 2013. Ha ei fin helg.

  SvarSlett
 12. Så herlige krokuser og vårsol du kan by på :)
  Jeg liker Cream Beauty spesielt godt, men alle er vakre.
  Her er det nok et stykke fram til de første vårblomstene viser seg, så jeg nyter alt jeg finner på bloggene andre steder i landet så lenge.
  Fortsatt god helg:)

  SvarSlett
 13. Samlinger med krokus ser flott ut, men jeg har ikke vært så opptatt av vårtegn i år.
  Det ble en overdose med sommer og sol i februar.

  SvarSlett
 14. For en fantastisk delikat kremgul farge på krokusene! Ikke sett dem før. Ingenting er som våren i Bergen. Hjemlengselen stiger alltid til store høyde på denne tiden:) Nyyyyyt!

  SvarSlett
 15. Ja her har du virkelig fått våren på linsen din. Helt nydelige vårglade bilder. Satser på flere slike dager.
  Klem

  SvarSlett
 16. "solvarme" og vakre bilde du viser :)
  Herleg tid me er inne i nå :)

  SvarSlett
 17. Vakkert!
  Her vart det vinter, men vi får ta det som det kjem..

  Våren kjem nok igjen :-)

  SvarSlett
 18. Jeg likte også veldig godt 'Cream Beauty'-krokusen - nydelig farge! Tenkt rosebeskjæring i starten av mars! Men det er ikke veldig lenge før bjørka spretter her - ser det ut som. Det er ganske stor knopper.
  I dag er det snø på bakken, men ikke så veldig kaldt. Ha det godt!

  SvarSlett
 19. Hei Mariann:)
  Bare innom for å takke for hyggelige kommentarer...og ønske en fin ny uke:))

  SvarSlett
 20. Jeg misunner alle som har krokus i sin hage. Selv får jeg det ikke til. Har plantet mange ganger, men de kommer ikke opp. Det vil si en og annen dukker jo opp et par år, men så er de helt borte igjen.Skulle så gjerne hatt disse herlige vårtegnene i hagen.

  SvarSlett
 21. Soooool og våååår i Bergen. Det kan ikke bli bedre:) Takk for rett navn på "hvitveisen" min. Jeg tror jammen at jeg også fikk navn på mine kremgule krokus her inne hos deg....Cream Beauty! Den er så lekker, så lekker!

  SvarSlett