torsdag 6. desember 2012

Desember

November ble visst forbigått i stillhet her på bloggen. I slutten av måneden hadde jeg byttet meg til fri og var vel en uke i Kina, nærmere bestemt Beijing. Det var rett og slett et eventyr. Vi fikk med oss mye kultur og historie, og jeg tok masse bilder. Før vi reiste syns jeg å huske at det regnet og regnet og ... Innimellom bygene rakk jeg å få det meste i jorden. De siste martagonløkene ble satt ned like før frosten kom.

P1000562

Så ble det tid for fuglemating. Jeg har gått over fra solsikkefrø til solsikkekjerner. Da slipper jeg alt sølet fra frøskallene. Før kjøpte jeg solsikkekjerner i dagligvarebutikker, men i fjor oppdaget jeg at de solgte store spann på Plantasjen, 5,5 kg. I dag har jeg laget kartonger med fett, havregryn, solsikkekjerner og hakkede mandler. Det er også veldig populært.

P1000555

Desember kom med kulde og etterhvert litt snø. Det har vært kaldt i forhold til hva vi er vant til på vestlandet i desember, det har vært nede i minus 12 grader om nettene. I dag har det blitt betydelig mildere utover dagen, nå er det bare minus 2.

P1000556

15 kommentarer:

 1. Så flotte vinterbilder fra hagen din med snødrakt! Kina høres spennende ut, det er nok en opplevelse å reise dit. Jeg har også kjøpt solsikkekjerner til fuglene på Plantasjen. Veldig kjekt med de store spannene. Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 2. Så flotte vinterbilder!
  Nydelig med veksthuset og solen...:)
  Solsikke frø uten skall på plantasjen..hmmm det har jeg misset..er heller ikke glad i alt det bøsset ette solsikkene.
  Dette må sjekkes opp:)
  Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
 3. Så spennende med tur til Bejing i regntunge november.
  Så fin fuglemater du har fått og praktisk med solsikkekjerner i stedet for frø.
  Her har heldigvis den verste kulden gitt seg i dag

  Ønsker deg en fin helg!

  SvarSlett
 4. Nydelige vinterbilder du har tatt. Forer med solsikke uten skall her også, urolig mye mindre søl.
  Ha ei flott helg.

  SvarSlett
 5. Det er noe stille og rolig over vinterbilder som skjenker fred nå i adventstider. Håper bare ikke den verste kulden holder i så alt for lenge :)

  SvarSlett
 6. Det må være fantastisk å få oppleve noe av Kina. Så heldig du er. Trollhassel? er et utrolig vakkert vintertre. Ha en god helg! Hilsen Anne

  SvarSlett
 7. Hei,
  Ååå tur til Kina høyrdest heilt fortreffelig ut. Er sikker på at det var fint og mykje kjekt å få oppleve der.
  Så rolige og fine bilde av hagen i vinterdrakt. Koselig med disse småfuglane....så lurt med solsikkekjerner. Det blir veldig mykje rusk av dei heile solsikkene.

  God helg til deg.

  SvarSlett
 8. Hm, spann med kjerner høres lurt ut. Det tipset skal sjekkes ut. :) Får håpe kulda hjelper mot snegleplager, hvis du har noen av dem. Nydelige bilder.

  SvarSlett
 9. Så lurt å kjøpe solsikke kjerner for det er en jobb og rydde etter matgilde deres på våren.
  Nydelige bilder du viser Mariann, det siste er jo julepynt i seg selv.

  Ha en fin lørdag, Marit.

  SvarSlett
 10. Så flotte desember bilder fra hagen din. Naturen vår er vakker. Godt gjort å få til så fint fuglebilde. Dette er vanskelig synes jeg. De flyr jo avgårde bare jeg rører meg. God dag til deg:)

  SvarSlett
 11. Jeg liker utseendet på den fuglemateren din, og så har du plantet en ny vrihassel.
  Det går nok bedre med denne som er plantet i jorda.

  SvarSlett
 12. Tak for de smukke vinterbilleder.
  Ha´ en god dag/aften.

  SvarSlett
 13. Ny header? Den var flott. Jeg er bare innom deg for å ønske deg god jul. Håper du er i rute og at vi får hvit jul i år.
  Juleklem

  SvarSlett
 14. Ny header? Den var flott. Jeg er bare innom deg for å ønske deg god jul. Håper du er i rute og at vi får hvit jul i år.
  Juleklem

  SvarSlett