torsdag 20. mai 2010

Pulsatilla og primula

For første gang blomstrer det en kubjelle i min hage. Det er Pulsatilla ambigua som jeg har frøsådd. Den spirte i fjor vår og nå er det to planter som kommer med en blomst hver. I kveldslyset ble blomsten litt lysere enn den faktisk er.

HPIM3949 HPIM3951

Denne primulaen blomstrer nå for andre året. Den ble også sådd i fjor vinter og blomstret samme vår.HPIM3948 Primula saxatilis

Til slutt en primula jeg ikke er helt sikker på identiteten til. Den var feilmerket når jeg fikk den. Kanskje noen kjenner den og kan bekrefte hvilken det er. Den har blomstret en stund, er vel 30 cm høy og har en svak duft av honning.

HPIM3944 HPIM3945

5 kommentarer:

 1. Så flink du er som får til Pulsatilla. Jeg har gitt opp. Den holder aldri over vinteren.

  Den ukjente ligner egentlig på Primula veris. I de gamle hagene rundt her kalles den kusymre.

  SvarSlett
 2. Enig med Mari Anne. En P. veris :D

  SvarSlett
 3. OK, takk for hjelpen begge to. Jeg kjenner ikke Primula veris annet enn fra bilder og beskrivelse på nett. Syns jo absolutt det ligner P. veris, men trodde ikke den var så storvokst som min.

  SvarSlett
 4. Jeg blir altså nå sååå imonert når jeg hører noen har sådd noe selv, all ære:) Jeg har ikke helt lykkes med mine såprosjekter i år, men mye har jeg lært da, så vi får se neste år:) Moro med selvsådd da:) Ha en god hagehelg. Klem

  SvarSlett
 5. Det er ikke alt som spirer hos meg heller, men så er det jo ekstra kjekt med det som lykkes.

  SvarSlett