mandag 28. april 2014

Slutt på varmen for denne gangen

Det skjer mye på kort tid når sommervarmen kommer i april. Det skjer noe nytt hele tiden, så det gjelder å følge med. Selvfølgelig blomstrer det raskere av når det er så varmt, men sånn er det bare.

DSC_0743(1)Jeffersonia dubia

Denne har jeg ventet på, noen år faktisk. Det er første gang Jeffersonia dubia blomstrer hos meg, og jeg syns den var verdt å vente på. Håper det blir flere blomster etterhvert.

DSC_0741Jeffersonia dubia

Allerede fra i morgen av skal det bli kjøligere. Det kan visst til og med bli fare for nattefrost uti uken.

DSC_0725Erythronium 'White Beauty'

Noen Erythronium er ferdig med blomstringen for i år, men disse to blomstrer nå. Pagoda må flyttes ser jeg, men det får jeg ta når den visner ned.

DSC_0720(1)Erythronium 'Pagoda'

Sannelig var det blitt så tørt i bedet at Primula matthioli var blitt litt slapp i bladene. Da ble det ble årets første vanning i dag. Regn skal det visst ikke bli de første dagene.

DSC_0723Primula matthioli, syn. Cortusa matthioli

Skogen er blitt grønn denne uken og hvitveisen blomstrer for fullt nå.

DSC_0732

søndag 20. april 2014

Tidenes påskevær

Etter mye regn og ustabilt vær før påske, kom finværet langfredag. Det beste er at det skal vare en stund også. Så dette må være tidenes påskehelg, i alle fall værmessig.

DSC_0660Erythronium dens canis 'Snowflake', hundetann

 

DSC_0664Erythronium dens canis 'Snowflake', hundetann baksiden

Det ble hjemmepåske på oss i år, og det var slett ikke dumt. I hagen skjer det noe nytt hver dag. Det gjelder å følge med.

DSC_0680Dobbel primula

 

DSC_0679Dicentra cucullaria 'Pink Punk’, sjømannshjerte

Nå er skogen  i ferd med å grønnes, og pollensesongen har startet for alvor. Hjerettreet har også fått små blader som lyser så fint i motlys.

DSC_0648Cercidiphyllum japonicum, hjertetre

fredag 4. april 2014

Våriris, lungeurt og bergblom

Fremdeles har vi sol og fint vær i Bergen, men allerede i morgen skal regnet komme tilbake. Men vi får være fornøyd med nesten to uker fint vær og med maksimumstemperatur på 17,2 °.

 

DSC_0619Iris reticulata 'J. S. Dijt', våriris

Iris reticulata 'J. S. Dijt' blomstrer fremdeles. Den står i et bed som ikke får sol før utpå ettermiddagen, så der varer blomstringen litt lenger.

DSC_0622DSC_0626

I samme bed står denne lungeurten, Pulmonaria saccharata 'Silverado'. Den har blomstret siden første halvdel av mars. Blomstene er rødlige når de åpner seg, for så å gå over til blått etterhvert som de eldes.

DSC_0630Pulmonaria saccharata 'Silverado', lungeurt

Denne Bergeniaen har jeg hatt i nokså mange år. Den har aldri begynt å blomstre så tidlig før.

DSC_0646Bergenia 'Rosie Close', bergblom