onsdag 19. februar 2014

Primula i drivhuset

Etter en periode med mildvær og mye regn og vind, har vi hatt tre nydelige dager. Jeg nyter solen og lyset. I drivhuset blir det varmt når solen får tak. Luftelukene åpner seg, men likevel var det 24 grader der i dag. Jeg hadde øverste del av døren åpen i flere timer, en av fordelene med stalldør.

DSC_0377 DSC_0392 DSC_0386

Primula 'Pink Champagne'

Primula, navnløs

Primula 'Cream'

Straks solen går ned, synker temperaturen og det har vært frost om natten. I natt var det minus 4 grader. Så jeg ble litt betenkt når strømmen plutselig gikk i hele huset i går formiddag, og det viste seg at feilen lå på den kretsen som forsyner drivhuset med strøm.  Problemet lå i en stikkontakt inne i drivhuset, og glad var jeg når husets handyman hadde byttet den ut. I sånne tilfeller skulle jeg ønske at jeg hadde en backupløsning for varme i drivhuset. Uten strøm hjelper det ikke med to ovner. Heldigvis gikk det bra denne gangen.

DSC_0365Primula 'Cream', knoppen er som en liten bukett

Jeg har endel planter til overvintring i drivhuset, og noen begynner så smått å spire nå. Noen av primulaene har begynt å blomstre. Disse fylte kjøpte jeg i fjor. Noen har jeg delt og plantet i bedet ute også. De stod med knopper nå før frosten. Jeg er spent på hvordan de klarer seg.

DSC_0376Primula 'Pink Champagne'

søndag 9. februar 2014

Flere fugler i hagen

Stjertmeis, Aegithalos caudatus

De vanligste meisene i hagen hos meg er kjøttmeis, blåmeis og svartmeis. Men stort sett hver dag denne vinteren har det vært en lite flokk på 4-5 stjertmeis innom hagen. Det ser ut til at det er de hjemmelagede meisebollene som lokker. Jeg har ikke sett de i nærheten av de andre fuglematerne.

DSC_0255(1)

Stjertmeisen har liten kropp og utrolig lang hale. De har hvitt hode og lite nebb. De er veldig søte og minner nesten om små ulldotter der de sitter.

DSC_0268

Stjertmeisene er veldig vare og det skal lite til før de blir skremt. Jeg syns det er vanskelige å få gode bilder av de.

DSC_0274

 

Gråsisik, Carduelis flammea

Gråsisiken har vært en sjelden gjest i hagen hos meg. Men jeg har sett den noen ganger denne vinteren. Det var flaks at jeg hadde fotoapparatet klart når denne satte seg ned på opphenget til fuglemateren. Sekunder senere var den vekk, og siden har jeg ikke sett den.

DSC_0179(2)

 

Grønnsisik, Carduelis spinus

Grønnsisiken er for tiden den mest tallrike fuglen i hagen. De kommer i små og større flokker, og er virkelig livlige. Når de ikke spiser, sitter de i tretoppene og kvitrer og synger.

DSC_0259

tirsdag 4. februar 2014

Grønnsisik, Carduelis spinus

I går måtte jeg fylle på i fuglematerne. Det ble mer hjemmelaget meisebolle, denne gang bestående av Flott matfett, solsikkekjerner, hakkede mandler og havregryn.

DSC_0124

I det siste har det vært mye grønnsisik her. Grønnsisik hører til finkefamilien. De kommer i små og store flokker, og skaper liv og røre rundt fuglematerne. I størrelse ligger de ganske nært blåmeisen, kanskje en liten tanke større.

DSC_0141

De lever av frø og insekter. Her ser det ut som de liker både solsikkekjerner og hjemmelagde meiseboller.

DSC_0143

De er litt mindre var enn mange andre småfugler. Men blir de skremt, flykter hele flokken.