onsdag 8. september 2010

Fantastisk deilig sensommer

Det står til liv, selv om jeg ikke har vært så flittig på bloggen i det siste. Mye å rekke over for tiden og da har jeg heller brukt ledige stunder ute i hagen. Vi har hatt sol og dagtemperaturer på 18-22 grader den siste uken, det er bare til å nyte. Og det er i grunnen det jeg gjør, har ikke noen store prosjekter på gang. Jeg luker litt, lukter på en lilje, beundrer en rose og drømmer litt om hva jeg skal gjøre til neste år.

HPIM4555a HPIM4556a Dette er Lilium Montreal, en orientalsk lilje og en av de seineste liljene som blomstrer hos meg. I år har jeg ikke vært plaget med liljebiller. Jeg har kun sett to stykker og de fikk ikke noe langt liv her i hagen.

HPIM4550a HPIM4551a  Enda en hvit lilje. Denne var feilmerket og jeg skulle gjerne hatt riktig navn. Knoppene er ganske karakteristiske, så den skulle vel ikke være helt umulig å identifisere. Tar gjerne imot forslag.

HPIM4577aSiden jeg er i det hvite hjørnet, tar jeg med denne kritthvite høstfloksen, Phlox paniculata. Den blomstrer så flott akkurat nå.

 HPIM4561aHPIM4560a Frøstjernen, Thalictrum delavayi 'Hewitt’s Double', på norsk kalt vingefrøstjerne, blomstrer også nå med mange små fylte blomster. En sky av rosa blomster som svever over bedet.

HPIM4573a HPIM4584a Avslutter med to blå. Den første er Eryngium planum, hagestikle. Den har en spesiell blåfarge, nesten litt metallisk i fargen. Til slutt Passiflora caerulea, pasjonsblomst. Den har blomstrer jevnt og trutt siden i vår. Den har hatt en del frukter også, men det er ikke den spiselige typen. Fant et modent frø i en av fruktene, eller kanskje jeg heller skal kalle det frøkapsel. Denne planten står i potte og overvintrer i drivhuset.