onsdag 8. juli 2009

Høysommer

Det har ikke blitt noe skriving på veldig lenge. Har vært opptatt med jobb og andre ting som har tatt litt av tiden og oppmerksomheten min. Har prøvd å følge litt med på andres blogger og selvfølgelig på forumet (Hagegal), men jeg har ikke fått skrevet noe selv. Ellers har ledige stunder blitt brukt ute i hagen, vi har jo hatt en aldeles strålende sommer så langt.

Etter flere uker med strålende sol og sommervarme, kom regnet igår. Det trengtes for det var ganske tørt i jorden nå. Riktignok ikke noe lett sommerregn, men tordenbyger med lokalt styrtregn. Det var opplett og sol en stund på formiddagen idag, men nå har det tordnet og regnet her et par timer.

HPIM2800

I hagen er det mye som blomstrer nå. Fikk tatt noen bilder før regnet kom.

 HPIM2768  HPIM2769

Over ser vi først to klematis som står i potter. Først  dr. Ruppel som har masse blomster i år. Så Pilu som er ferdig med den første blomstringen og nå har enkle blomster. Det vises en rest av en fyllt blomst oppe til høyre i bildet.

Jeg har de siste årene blitt glad i geranium. Det er så mange ulike, noen er ferdigblomstret her hos meg, men det er da noen som fremdeles blomstrer. Mange har også vakkert bladverk .

                             HPIM2787 HPIM2781                           Første bilde er av Geranium sanguineum ‘Max Frei’ og det andre av Geranium ‘Midnight Reiter’. Har også noen med fylte blomster, her ‘Summer Skies’:HPIM2743